Nerja är en av de mest populära städerna i södra Spanien (hör till provinsen Malaga, och ligger endast 40 minuter från flygplatsen). Staden har en varierande natur med rena stränder och berg, etc. Här frodas det blommor och grönskan är ovanligt påtaglig för att vara en sydspansk stad. Året runt dessutom.

Jag brukar boka längre boende under vintern i Nerja, då man får riktigt (ibland upp till 70 procent) rabatt på långtidsboende på Scandicfeelrentals.

Den vackra naturen, friska luften och hälsosamma maten i kombination med den lugna livsstilen gör Nerja till en perfekt destination för den som vill göra en längre hälsoresa utomlands. Många européer väljer att spendera sina vintrar här. De flesta kommer för solen. Klimatet i Nerja, som ligger precis på gränsen till Costa Tropical, är bland det bästa i hela Europa med över 320 soldagar.

Dessutom, som grädde på moset för den som beslutat sig för att starta ett nytt hälsosamt liv genom att bege sig hit så tornar höga berg upp sig bakom staden. Vandringslederna här är legendariska. Det finns också möjligheter till att åka kanot, klättra i berg, eller ägna sig åt vattensporter etc. Läs om de bästa vandringslederna etc. i Nerja. 

Gillar du att åka skidor? Då är det bara cirka 90 minuter till Sierra Nevada som har backar och spår i världsklass. Att det är bara en och en halv timme mellan skidåkning och badsemester gör området unikt i Europa.

Nerja är för övrigt en stad som är byggd på kullar så man får hela tiden tillfälle att jobba på flåset. I mitt tycke är detta ett smultronställe i Europa för såväl den fysiska som mentala hälsan. Som lokalbefolkningen säger “Till Nerja återvänder man”.

Men alla backar, timmar i havet och bergen i ära… Det är maten som är viktigast när det gäller vikten. Maten man serverar här är mycket hälsosam. Det rör sig främst om tapasbarer med magert kött, skaldjur, paellas, etc. Riktig spansk, gammaldags mat. I de flesta andra spanska turistorter dominerar ju annars tyvärr skräpmaten allt mer.